Jörgen Wessman


Konsult i projektledning, förändringsledning, marknadsföring samt organisationsutveckling
Jag har en bakgrund som konsult inom projektledning och projekt som arbetsform. Tidigare har jag arbetat som hotellchef och chef i statlig sektor. Under sex år var jag lärare på heltid på Komvux på postgymnasiala utbildningar. Internationell ekonom med inriktning på marknadsföring. Läste vidare 15 år senare till magisternivå inom företagsekonomi och skrev om destinationsmarknadsföring – vad som människor och företag att vilja vara på en ort, flytta till en ort eller besöka den. Har de senaste åren arbetat med flera visionsuppdrag, både för kommuner, organisationer och företag.i botten har jag examen som Internationell ekonom från Lunds universitet.  Sedan 2002 är jag Förbundsrepubliken Tysklands Honorärkonsul i Visby. Under de senaste 15 åren har jag suttit i ett antal bolagsstyrelser, främst inom tjänsteföretag.
De senaste 10 åren har jag tillsammans med kollegor på Gotlandsakademin gjort elva intervjuresor till andra länder för att se hur man arbetar i projekt där.  

Jag arbetar främst med
Projektledning och som stöd till projektledare
Projektledarutbildning 
Att utveckla projekt som arbetsform för organisationer och företag
Processledarutbildningar
Utbildning i ledarskap och förändringsledning
Företagsutveckling
Har de senaste åren arbetat med visionsuppdrag, både för kommuner, organisationer och företag.

Om mig

Som projektledare har jag stor erfarenhet av att leda en grupp i att genomföra uppdrag. Detta har lett till många uppdrag som process- och diskussionsledare. Tycker om att tänka stort och att driva saker i mål. Jag är analytisk och målfokuserad.
Bor i Lau socken på sydöstra Gotland sedan 1984 och Stockholm sedan 2002. Trivs med det dubbla livet och uppskattar årskortet på färjan. Rör mig ofta ute i världen för att lära av andra kulturer och länder. Jag har sedan skoltiden rest för att försöka förstå hur världen fungerar och sätta in det vi gör i ett större sammanhang. Nu senast har jag besökt Hong Kong, Hamburg och sydvästra Frankrike.
Måltider har alltid varit en central del av mitt liv - skulle jag ta med mig en bok till en öde ö blir det det "Det goda franska köket". Jag grundade Gotlandsakademin 1990 tillsammans med tre andra konsulter - och jag tycker att livet är för kort för att äta på McDonald's.

Jörgen Wessman

jorgen@gotlandsakademin.se

Tel 070 2179508

 

Honorärkonsul på Gotland för Förbundsrepubliken Tyskland www.stockholm.diplo.de